Καβάλα: «Άδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ…» για τον Απόστολο Παύλο

Καβάλα: «Άδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ…» για τον Απόστολο Παύλο
Το «Άδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ...» ξεκινάει σήμερα το απόγευμα και ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής 27 Απριλίου, με τη συνδρομή του δήμου Καβάλας, της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της ιεράς μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, και του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Για μια ακόμα χρονιά την παρουσίαση των εκδηλώσεων έχει αναλάβει ο δημοφιλής παρουσιαστής Αλέξης Κωστάλας που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει την μαθητική διοργάνωση προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του.


Γ. Κακάρας: «Με τη φετινή διοργάνωση ενώνουμε τις φωνές και το μουσικό ταλέντο των μαθητών»

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο κ. Κακάρας υπογραμμίζει -μεταξύ άλλων- ότι «με τη φετινή διοργάνωση ευελπιστούμε ότι θα ενώσουμε για μία ακόμη χρονιά τις φωνές και το μουσικό ταλέντο των συμμετεχόντων μαθητών και μαθητριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε μια οικουμενικού τύπου σύμπραξη, καλλιεργώντας με τον τρόπο αυτό στις ψυχές όλων μας το εξαιρετικής σημασίας μήνυμα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης στη σημερινή παγκόσμια συγκυρία».

Η διοργάνωση κάθε χρόνο αυτών των τιμητικών εκδηλώσεων στην πόλη της Καβάλας δεν είναι τυχαία καθώς ο Απόστολος Παύλος έτρεφε ιδιαίτερη μέριμνα για τους χριστιανούς κατοίκους της περιοχής. Αυτό επιβεβαιώνουν -άμεσα ή έμμεσα- οι πέντε μαρτυρούμενες επισκέψεις του στους Φιλίππους, η συγγραφή της «προς Φιλιππισίους» επιστολής του, καθώς και η εκτενής αναφορά στις «Πράξεις των Αποστόλων» των γεγονότων που διαδραματίστηκαν κατά την πρώτη κυρίως επίσκεψή του, με κεντρική αναφορά στην βάπτιση της πρώτης Ευρωπαίας χριστιανής Λυδίας, την φυλάκιση και θαυματουργική απελευθέρωση αυτού και των συνεργατών του.

Πηγή:ΑΠΕΜΠΕ
https://thracenews.gr/kavala-adontes-kai-psallontes-en-ti-kardia-gia-ton-apostolo-paylo/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιάννης Μαρκόπουλος: Σήμερα η κηδεία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη

Σύμφωνο Μετανάστευσης: Ψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο - Τι προβλέπει