Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Τροφική δηλητηρίαση από σταφυλόκοκκο: Σε ποια τρόφιμα είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί το βακτήριο

Τροφική δηλητηρίαση από σταφυλόκοκκο: Σε ποια τρόφιμα είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί το βακτήριο
Τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης από σταφυλόκοκκο


- διάρροια


- κράμπες στην κοιλιά

Η τροφική δηλητηρίαση από σταφυλόκοκκο προκαλείται από μολυσμένα τρόφιμα. Το S. aureus έχει υψηλή ανοχή στο αλάτι και μπορεί να αναπτυχθεί σε ζαμπόν και άλλα κρέατα και σε γαλακτοκομικά προϊόντα. Οι τοξίνες που παράγουν τα βακτήρια είναι επίσης ανθεκτικές στη θερμότητα και δεν μπορούν να καταστραφούν με το μαγείρεμα.

Αυτά περιλαμβάνουν:


- κρύες σαλάτες, όπως σαλάτα τόνου, κοτόπουλου, μακαρονοσαλάτα ή σαλάτες με ζαμπόν

Πηγή: healthstat.gr
https://thracenews.gr/trofiki-dilitiriasi-apo-stafylokokko-se-poia-trofima-einai-pio-pithano-na-emfanistei-to-vaktirio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Πετρωτά Έβρου: Η αναβίωση της λιθοξοϊκής τέχνης δίνει ζωή στο ακριτικό χωριό

Στην αναβίωση της μακραίωνης παράδοσης της επεξεργασίας πέτρας στα Πετρωτά Έβρου στοχεύουν κάτοικοι και μετανάστες, μέσα από την εταιρεία Ζε...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ