Πασχαλινά αυγά: Πώς να τα βάψετε φυσικά με λαχανικά και μπαχαρικά

Πασχαλινά αυγά: Πώς να τα βάψετε φυσικά με λαχανικά και μπαχαρικά


Αν κοιτάξουμε τριγύρω μας θα βρούμε κι άλλα. Αν τα αυγά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι λευκά –το χρώμα εξαρτάται από το χρώμα της κότας που τα γεννάει– το αποτέλεσμα θα είναι πιο φωτεινό.

Τα βήματα είναι απλά. Αφήνουμε τα αυγά εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα πλένουμε καλά, τρίβοντάς τα ελαφρά με ένα σφουγγαράκι.

Για κίτρινα ή πορτοκαλί πασχαλινά αυγά βάζουμε 5-6 κουταλιές της σούπας κουρκουμά ή πάπρικα στο νερό, το βράζουμε για 20 λεπτά, προσθέτουμε και εδώ 3 κουταλιές της σούπας ξίδι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. Αν τα θέλουμε πράσινα, μισό κιλό σπανάκι θα κάνει τη δουλειά.

Σε όλες τις περιπτώσεις προσέχουμε το νερό να καλύπτει τα αυγά τουλάχιστον κατά δύο δάχτυλα. Όταν τα βράσουμε με το λαχανικό ή το μπαχαρικό της προτίμησής μας, άλλες φορές, ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιήσαμε, θα γίνουν πιο έντονα, άλλες φορές πιο απαλά, πιο παλ.

Πηγή:gastronomos.gr
https://thracenews.gr/paschalina-ayga-pos-na-ta-vapsete-fysika-me-lachanika-kai-mpacharika/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιάννης Μαρκόπουλος: Σήμερα η κηδεία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη

Σύμφωνο Μετανάστευσης: Ψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο - Τι προβλέπει