Καβάλα: Αθωώθηκε νηπιαγωγός που κατηγορήθηκε για ασέλγεια παιδιών

Καβάλα: Αθωώθηκε νηπιαγωγός που κατηγορήθηκε για ασέλγεια παιδιών
Η νηπιαγωγός από την πλευρά της έχει ήδη μετακομίσει από την περιοχή όπου εργαζόταν, ζήτησε και έγινε δεκτό να εργαστεί σε διοικητικές υπηρεσίες και να μην έχει επαφές με παιδιά, για τα οποία όπως λένε οι δικοί της άνθρωποι είχε δώσει όλο της το «είναι».

Παράλληλα όλοι οι εργαζόμενοι στον παιδικό σταθμό στις καταθέσεις τους εκφράστηκαν με βεβαιότητα πως αποκλείεται να συνέβη αυτό το οποίο καταγγέλθηκε. Η δικογραφία όμως οδηγήθηκε στην ανάκριση όταν οι προσφυγές γονέων δύο παιδιών τελεσφόρησαν και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος της νηπιαγωγού για κατάχρηση σε ασέλγεια. 

Μάλιστα αναφερόμενη στη μία περίπτωση παιδιού, παραθέτει επτά λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι η νηπιαγωγός πρέπει να περάσει τη βάσανο του ακροατηρίου για την απόδειξη της αλήθειας. Μεταξύ αυτών εκτιμά πως οι περιγραφές των τεσσάρων παιδιών, οι οποίες αμφισβητούνται από τους ειδικούς, πρέπει να θεωρηθούν αληθείς. 

Οι γνωματεύσεις των ειδικών

«Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας παράγουν κατά την ανάκληση των αναμνήσεων μικρότερο φάσμα πληροφοριών ενώ συχνά παραλείπονται οι πιο σημαντικές, καθώς υστερούν στη σημασιολογική κωδικοποίηση. Επίσης συγχέουν αναμνήσεις πραγματικών γεγονότων με αντίστοιχες φανταστικών γεγονότων», υπογραμμίζεται στο βούλευμα το περιεχόμενο του οποίου έχει πληροφορηθεί η Voria.gr. «Όταν λοιπόν (τα νήπια) καθοδηγούνται εκουσίως είτε ακουσίως, μπορεί να αναφέρουν αλλά και να πιστέψουν, ότι έχουν βιώσει γεγονότα που στην πραγματικότητα δεν έλαβαν χώρα.

 «Η αντίληψη είναι ότι τα ζευγάρια μεταξύ τους συνδέονται λόγω κοινωνικών συναναστροφών και μακρινής συγγένειας και έτσι ο ένας παρέσυρε τον άλλον», είναι η εξήγηση που δίνει ο κ. Ραπτόπουλος. «Μπήκαν στη λογική ας κάνουμε καταγγελία για να αποκλείσουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Για κάποιους γονείς πάντως ψάχνουμε το κίνητρο και έχουμε υποβάλει μήνυση», κατέληξε θεωρώντας ότι είναι διαφορετικές οι αφετηρίες των μηνυτών. 
https://thracenews.gr/kavala-athoothike-nipiagogos-poy-katigorithike-gia-aselgeia-paidion/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιάννης Μαρκόπουλος: Σήμερα η κηδεία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη

Σύμφωνο Μετανάστευσης: Ψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο - Τι προβλέπει