Δώρο Πάσχα 2024: Πότε πληρώνεται - Τι πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι

Δώρο Πάσχα 2024: Πότε πληρώνεται - Τι πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι
Σε κάθε περίπτωση, σημασία έχει η διάρκεια της εργασιακής σχέσης, έτσι ώστε να υπολογιστεί το τελικό ποσό.

Ως βάση του υπολογισμού του Δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες τακτικές αποδοχές την 15η ημέρα, πριν από το Πάσχα.

Αυτό σημαίνει ότι ένας απολυμένος εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα που αμείβεται με μισθό (ημερομίσθιο ή ωρομίσθιο) μπορεί να υπολογίσει το Δώρο Πάσχα 2024, που θα του καταβληθεί, ως ακολούθως:

- Και οι μισθωτοί που εργάστηκαν για χρονικό διάστημα μικρότερο των οκτώ ημερών και απολύθηκαν στη συνέχεια δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του Δώρου Πάσχα.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι και τα σωματεία μπορούν να κάνουν σχετικές καταγγελίες, επώνυμα ή ανώνυμα, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής καταγγελιών 1555 ή online, μέσω του https://www.hli.gov.gr/asfaleia-kai-ygeia/ergazomenoi-asfaleia-kai-ygeia/katangelia/katangelia-3/.

Η Επιθεώρηση Εργασίας θα πραγματοποιήσει, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ελέγχους σε επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και θα επιβάλει τα νόμιμα στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται παράβαση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας.

Επιπλέον, στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζόμενων και Ανέργων της ΓΣΣΕ (kepea.gr) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες, καθώς και την online εφαρμογή για τον υπολογισμό του Δώρου Πάσχα 2024: https://www.kepea.gr/calc-doro-pasxa.php.
https://thracenews.gr/doro-pascha-2024-pote-plironetai-ti-prepei-na-xeroyn-oi-ergazomenoi/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιάννης Μαρκόπουλος: Σήμερα η κηδεία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη

Σύμφωνο Μετανάστευσης: Ψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο - Τι προβλέπει