
Πρόσβαση στο Νησί: Γίνεται ακτοπλοϊκώς μέσω των πορθμείων της Κεραμωτής και της Καβάλας. Τα δύο επιβατικά λιμάνια της Θάσου βρίσκονται στην πρωτεύουσα (Λιμένα) και στη Σκάλα Πρίνου. Χαρακτηριστικά του νησιού είναι η πλούσια και πυκνή βλάστηση, καθώς και τα καταγάλανα νερά της, κάτι που δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό πολλών ως «Σμαράγδι του Αιγαίου». Η ξυλεία αποτελεί ένα από τα κύρια εισοδήματα των Θασίων, όπως και η εξόρυξη μαρμάρου, ο τουρισμός, το λάδι, οι ελιές και το μέλι.
Χαρακτηριστικά πιάτα
Εξερευνώντας το νησί
Μια ονειρεμένη τοποθεσία κάτω από τα πλατάνια, με πολλά καλομαγειρεμένα παραδοσιακά φαγητά – ντολμαδάκια, φρέσκες τηγανητές πατάτες και κότσι στη γάστρα. κοτόπουλο με φλιμάρια (χυλοπίτες), αρνίσιο κεφαλάκι γιουβέτσι, και ορεκτικά –πιταράκια, χορτοκεφτέδες με σέσκουλα και λάπαθα, κολυθολούλουδα γεμιστά και αρκετά ντόπια κρεατικά στη σχάρα και στη σούβλα. Στο νησί της Θάσου υπάρχουν ονομαστές ταβέρνες για κρέας και ψάρι σε πολλά χωριά του νησιού. Ένα από αυτά η σκάλα Ποταμιάς που μπορείς να απολαύσεις καλομαγειρεμένα θασιώτικα πιάτα (κοτόπουλο με μελιτζάνες και κολοκυθάκια και “φτεροκεφτέδες”), ζυμαρικά με φρέσκο ψάρι ή θαλασσινά, ελιές “χλαστάδες” (πράσινες σε λεμόνι) και “φλαστάδες” (με μάραθο) , τσίπουρο και κρασί από τους κατοίκους του νησιού, καπνιστή σμέρνα με ταραμοσαλάτα σουπιές κρασάτες, και χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι.
Παραλίες του Νησιού
https://thracenews.gr/thasos-enas-gastronomikos-kai-ochi-mono-toyristikos-proorismos/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου