
Οι συνέταιροι επέλεξαν να ξεκινήσει η διαδρομή των διάσημων αγελάδων σε φάρμα της Γερμανίας και τα ζώα να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. «Περιμέναμε να πέσει η θερμοκρασία και να πάρουμε άδεια διακίνησης, γιατί οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα είναι υψηλές και υπήρχε κίνδυνος θερμοπληξίας», περιγράφει ο κ. Αμαραντίδης, εξηγώντας ότι οι προφυλάξεις αφορούσαν τα μοσχαράκια, αλλά και τις μητέρες στις οποίες περιλαμβάνονταν εγκυμονούσες.
Από τα νεοφερμένα μοσχαράκια σχεδιάζουν να σφάξουν τον Φεβρουάριο το μεγαλύτερο. «Μαζί με τα δικά μου, τα Limousine, βρίσκεται για πάχυνση σε ξεχωριστό χώρο», αναφέρει. Αναμένοντας το πρώτο Kobe Beef, είναι σε επικοινωνία με ορισμένα εξειδικευμένα καταστήματα στην Αθήνα που έχουν προπαραγγείλει.
ΖΗΤΗΜΑ ΤΡΟΦΗΣ
Η εκλεκτή ποιότητα στη διατροφή τους είναι μέρος της φροντίδας, με επιδίωξη το Kobe Beef να φτάσει σε υψηλή κατηγορία ποιότητας. Στόχος είναι το επιθυμητό ενδομυικό λίπος που είναι χαμηλότερο στην grass fed.
Η συγκεκριμένη κίνηση λαμβάνει χώρα στην ακριτική Δράμα και σταδιακά επιτρέπει τη δημιουργία brand για την περιοχή, δηλαδή μιας ταυτότητας κρέατος. «Θέλουμε να αφυπνίσουμε τους Έλληνες παραγωγούς να επιλέξουν και άλλες φυλές και να ακολουθήσουν μία διαφορετική τακτική. Η λύση για την επιβίωση των κτηνοτρόφων είναι η στροφή στην ποιότητα, γιατί διαφορετικά θα έχουν ημερομηνία λήξεως, όταν επιλέγουν να πουλούν ένα μοσχάρι 6-7 μηνών στον παχυντή».
Πηγή: ypaithros.gr
https://thracenews.gr/sti-drama-to-proto-kopadi-wagyu/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου