
Το έθιμο ξεκίνησε από τα παλιά χρόνια, όταν το μαγκάλι αποτελούσε θερμαντικό μέσο στα καταστήματα. Τότε, οι ιδιοκτήτες των κρεοπωλείων, καθώς ήθελαν να έχουν ανοιχτές τις πόρτες των καταστημάτων τους και εξ αιτίας του τσουχτερού κρύου αναγκάζονταν να ανάβουν τα μαγκάλια με κάρβουνο για να ζεσταθούν και έριχναν κρέας επάνω ώστε να μοσχοβολήσει η πόλη με λαρδί και χοιρινό.
Στις Φέρες Έβρου έχει στηθεί και φέτος, η μεγαλύτερη σούβλα της χρονιάς. Οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν το πεντανόστιμο έδεσμα και να πιουν άφθονο κρασί και μάλιστα δωρεάν. Συγκεκριμένα, σουβλίζεται ένα μοσχάρι 300 κιλών και 100 κιλά λουκάνικα.

Πηγή:pameevro.gr
https://thracenews.gr/evros-ola-etoima-gia-ti-megali-giorti-stis-feres-i-megalyteri-soyvla/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου